بر پایه این گزارش نوسانات ارزی در دو بخش به بازار مسکن آسیب وارد کرد که بخش نخستین مرتبط با ارتقاء شدید بهای زمین تحت عنوان عمدهترین تعیین کننده بهای مسکن بود . آمارها نشان می دهد که طی چند ماه قبلی ارزش زمین بین ۵۰ تا ۶۰ درصد ارتقا یافته است , بخش دوم تاثیر نوسانات ارزی مرتبط با رشد بهای مصالح ساختمانی علی الخصوص در مصالح پر کاربرد مثل آهن , میلگرد و سیمان بوده است .
همینطور آمارها از طرف سازندگان شهر تهران نشان می دهد که پرکاربردترین مصالح ساختمانی نسبت به فصلتابستان سال قبلی تا 2 برابر , بهای آهنآلات تا 2.5 برابر , شیرآلات 2 برابر , بالا بر و آسانسور 2.5 برابر و امکانات گرمایشی و سرمایشی تا 3 برابر نسبت به فصلتابستان سال قبل افزایش یافته است .
اسماعیل کاظمی مدیر اتحادیه مصالح ساختمانی , از فعالیت هلدینگی خبر داد که منجر به افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی شن و ماسه شدهاست .
او اعلام کرد : سال جاری هلدینگی در بازار شن و ماسه پدید آمد که کار آن هماهنگ کردن قیمتها بود . اما مشخص نیست قیمتها را هماهنگ کرد یا این که شن و ماسه بازار را خریداری کرد تا قیمت دلخواه را تعیین نماید .
مدیریت اتحادیه مصالح ساختمانی خاطر نشان کرد : بواسطه حضور هلدینگی که از آن سخن شد قیمتها بهسرعت افزایش یافت و همین موضوع باعث گرانی بتن هم شد. باوجود تمام اخطارهایی که داده شد , اداره حمایت دراین جریان ورود نکرد و متأسفانه سازندگان مسکن ناچار شدند با قیمتهای بیشتری خرید خویش را انجام دهند .
او به رقابت ناسالم در بین تولیدکنندگان و عرضهکنندگان نیز اشاره نمود و اعلامکرد : این مجموعهها گهگاه قیمت را بالا و گهگاه قیمتها را ذیل می آورند , براین اساس نوسانات منجر میشوند تا قیمت برای مصرفکننده بالا برود . در امر سیمان هم همین اتفاق افتاد با وجود مازاد تولید، امسال قیمت این محصول ۱۵ درصد گران شد.
بر اساس این گزارش بازار مصالح ساختمانی دچار نابسامانی شده است و دولت برای بهبود این شرایط تنها بحث کارتهای اعتباری را مطرح کرده است، در حالیکه به نظر میرسد قطع دست دلالان و حذف واسطهگران بهترین و منطقی ترین راهکار فعلی برای ساماندهی بازار مسکن و مصالح ساختمانی به شمار می رود.
درباره این سایت